Jump to content

Dita e Mirësisë Botërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dita Botërore e Mirësisë është një respekt ndërkombëtar në 13 nëntor. Ajo u prezantua në vitin 1998 nga Lëvizja Botërore e Mirësisë, një koalicion i OJQ-ve të dashamirësisë së kombeve. Është vërejtur në shumë vende, duke përfshirë Kanada, Japoni, Australi, Nigeri dhe Emiratet e Bashkuara Arabe. Në 2009, Singapori vëzhgoi ditën për herë të parë. Italia dhe India gjithashtu e vëzhguan atë ditë. Në Mbretërinë e Bashkuar ajo është përballur nga David Jamilly bashkë-themeloi Dita e Mirësisë në Mbretërinë e Bashkuar. Në vitin 2010, me kërkesë të Michael Lloyd-White, Shoqata e Prindërve dhe Shoqatave të Qytetarëve të NSW i shkruan Ministrit të Departamentit të Arsimit të NSW-së për të vendosur Ditën Botërore të Mirësisë në Kalendarin e Shkollës NSW. Në vitin 2012, me kërkesën e Kryetarit të Mirësisë Botërore Australi, Dita Botërore e Mirësisë u vendos në Kalendarin e Shkollës Federale dhe pastaj Ministri i Arsimit Shkollor, Fëmijëria e Hershme dhe Rinia Hon Pjetri Garrett, dha një Deklaratë të Mbështetjes për Australia Kindness Kindness dhe e vendosi Ditën Botërore të Mirësisë në Kalendarin Kombëtar të Shkollës për më shumë se 9000 shkolla. Shkollat ​​anembanë globit tani po festojnë Ditën e Dashurisë Botërore dhe punojnë me OJQ-të lokale si Projekti i Njerëzve Be Kind dhe Veshja e Vogël brenda SHBA. Në vitin 2012 Australia Shkëlqesia e saj Prof Marie Bashir Guvernatori i NSW priti një ngjarje për herë të parë në Shtëpinë e Qeverisë për të festuar Ditën e Mirësisë Botërore dhe pranoi një çmim të mirë për të qenë nga 3 & 4 studentët e vitit. Këshillat australiane që përfaqësojnë mbi 1.3 milionë banorë kanë nënshkruar edhe Deklaratat e Mbështetjes për Mirësinë Botërore që Australia ka vendosur Ditën e Mirësisë Botërore në kalendarin e ngjarjeve të Këshillit. Ngjarjet përfshijnë BIG HUG, shpërndarjen e kartave të mirësisë, Global Flashmob, e cila u koordinua nga Orly Wahba nga SHBA i cili u mbajt në 15 vende dhe 33 qytete me imazhet e saj të ngjarjes duke bërë ekranet e mëdha në New York City. Kanadaja feston me Koncertin e Mirësisë dhe në Singapor në 2009, u dhanë 45,000 yellowflowers. Dita e Dashurisë Botërore është që të nxjerrë në pah veprat e mira në komunitet duke u fokusuar në fuqinë pozitive dhe në fijet e përbashkëta të mirësisë që na lidh. Mirëdashja është një pjesë themelore e gjendjes njerëzore e cila lidh ndarjet e racës, politikës, gjinisë dhe kodit postar. Kartat e dashamirësisë janë gjithashtu një aktivitet i vazhdueshëm që mund të kalojë për të njohur një akt mirësie dhe ose të kërkojë që të bëhet një akt mirësie. Qasjet po bëhen në Kombet e Bashkuara nga organi më i lartë global, Lëvizja Botërore për Mirësinë që të ketë Ditën e Mirësisë Botërore zyrtarisht të njohur dhe anëtarët e saj njëzëri të nënshkruajnë Deklaratën e Mbështetjes për Mirësinë Botërore. Dita e Dashurisë Botërore festohet nga Iniciativa Globale e Mirëdashjes në www.wavesofkindness.org - promovimi i valëve të sinkronizuara globale të mendimeve unike dhe veprimeve të mirësisë për të gjithë jetën

Sipas Gulf News, "është një ditë që inkurajon individët të dalin jashtë kufijve, racës dhe fesë"