Dita e Turizmit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dita Botërore e Turizmit (WTD) festohet në mbarë botën çdo 27 shtator , një datë që është zgjedhur për të përkuar me një moment të rëndësishëm në turizmin botëror, përvjetorin e miratimit të Statutit të Turizmit Botëror 27 shtator 1970 dhe 30 vjetori (1979-2009) i Ditës Botërore të Turizmit u përkujtua në një shtet në Afrikën Perëndimore, Gana, nën temën "Turizmi - Festimi i Diversitetit".