Dizajni i modës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dizajni është një vizatim i ndonjë rrobe. Dizanjerët i dizajnojnë rrobat duke i vizitauar pastaj atë që e kanë vizatuar, rrobaqepësi i qepin dhe ato shiten në dyqan. Dizajnerët kanë një punë të veqantë. Ato gjëra qe shiten shumë janë gjera me modë. Moda ka lloje të ndryshme p.sh: moda sportive,sociale etj.


Disa firma te njohura jane Unitted colors of benneton,Okaidi,A&M,H&M,Camice,Mavi jeans.