Dokimologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dokimologjia (nga greqishtja. dokime-provoj; logos-shkencë, fjalë)[1] është disiplinë e veçantë shkencore e cila merret me studimin sistematik të organizimit të formave të vlerësimit të drejtë, të saktë, objektiv e të vyeshëm të njohurive, të shprehive e të shkathtësive të nxënësve, të studentëve e të gjithë të tjerëve të cilët duhet ta zotërojnë programin e caktuar të një lënde të mësimit.[2]

Themelues i kësaj disipline shkencore konsiderohet psikologu dhe studiuesi freng Henri Pieron.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Priska Clerc:Introduction to the educational sciences UNESCO Publishing, 1985, fq. 74. ISBN 92-3-102302-0, ISBN 978-92-3-102302-6
  2. ^ Pajazit Nushi:Fjalor i psikologjisë, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1987, fq. 51 - 52.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Priska Clerc:Introduction to the educational sciences UNESCO Publishing, 1985, fq. 74. ISBN 92-3-102302-0, ISBN 978-92-3-102302-6
  2. ^ Pajazit Nushi:Fjalor i psikologjisë, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 1987, fq. 51 - 52.