Dorëzonja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lulet e dorëzonjës

Dorëzonja njihet edhe si laverdhë dhe lule maji. Lloj bime kacavjerrëse e gjinisë Lonicera dhe familjes Caprifoliaceae. Rritet në pjesën më të madhe të Evropës, në Turqi, Kaukaz dhe Afrikën Veriore. Ka lule me aromë të këndshme me ngjyrë të verdhë, të bardhë e rozë.