Jump to content

Dorothea Lange

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Dorothea në veturën e saj më 1936

Dorothea Lange (26 maj 1895 – 11 tetor 1965) ishte fotografe amerikane. Ajo ishte gruaja e Maynard Dixon, me të cilin kanë pasur dy djem, Daniel dhe John. Por në dhjetor 1935, ata u divorcuan dhe pastaj ajo u martua me ekonomistin Paul Taylor. Ajo vdiq për shkak të një kancerit në moshën 70 vjeçare.