Drejtkëndëshi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Drejtkëndëshi është paralelogrami i cili i ka 4 këndet 90°. Drejtkëndëshi ka vetitë e paralelogramit por ka edhe veti te tjera si : diagonalet e drejtkëndëshit janë kongruente.Drejtkendëshi i ka brinjët dy e nga dy të barabarta dhe paralele.Këndet e tij janë të drejta dhe drejtkëndëshi ka 2 drejtëza simetrie.