Jump to content

Drejtori i Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (SHBA)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Vula e Agjencisë Qendrore të Inteligjencës.

Drejtori i Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (D/CIA) është një zyrë statutore që funksionon si kreu i Agjencisë Qendrore të Inteligjencës, e cila nga ana tjetër është pjesë e Komunitetit të Inteligjencës së Shteteve të Bashkuara.

Drejtori raporton te drejtori i inteligjencës kombëtare (DNI) dhe ndihmohet nga zëvendësdrejtori i Agjencisë Qendrore të Inteligjencës (DD/CIA). Drejtori është një civil ose gjeneral ose oficer flamuri i Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara,[1] i emëruar nga presidenti i Shteteve të Bashkuara, me rekomandimin e DNI-së,[2] dhe duhet të konfirmohet me shumicën e votave të Senatit të Shteteve të Bashkuara.[3]

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Stampa:UnitedStatesCode Officers serving in certain intelligence positions: military status; exclusion from distribution and strength limitations; pay and allowances
  2. ^ Stampa:UnitedStatesCode Appointment of officials responsible for intelligence-related activities
  3. ^ Stampa:UnitedStatesCode Director of the Central Intelligence Agency