Jump to content

Dune du Pyla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Dune du Pyla është duna më e madhe në Evropë dhe ndodhet në Francë në Pyla sur Mer në Bassin d'Arcachon. Ajo ka nje gjatesi deri ne 2700 m, nje gjerësi deri në 500 m e piken kulmore nga 100 deri 117 metra nga niveli i detit. E veçanta e kësaj dune është se nga njëra anë e saj ndodhet pylli ndërsa nga ana tjetër ndodhet oqeani.