Dyluftimi i qenve

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Azim Azimzade. "Dueli i qenve". 1938

Dyluftimi i qenve është një sport gjaku, e cila u mbajt në mes të dy qentë për qëllim të argëtimit. Të ardhurat është zakonisht arrihet nëpërmjet pagesës së biletave për të parë ngjarjen dhe bast.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dyluftimeve ishin të regjistruar në dokumentet historike të shumë qytetërimeve dhe kulturave dhe ajo është supozuar se ekziston një zbutje e qenit. Gjatë gjithë historisë, shumë varieteteve të qenve të kryqëzuara dedikuar për krijimin e luftimeve qen, sipas shpejtësinë e tyre, forcën dhe agresivitet.