Jump to content

Earl Nightingale

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Earl Nightingale (12 mars 1921 - 25 mars 1989) ishte një folës motivues dhe autor amerikan, i njohur si "Dekani i Zhvillimi personal." Ai ishte zëri në fillim të vitit 1950 e "Sky King", heroi i një seriali aventurë radiofonik, dhe ishte një WGN radio show 1950-1956. Nightingale ishte autor i librit "Strangest Secret", i cili ekonomist Terry Savage ka ​​quajtur"... një nga librat e mëdhenj motivues të të gjitha kohërave". Gjatë jetës së tij, Nightingale ka shkruar dhe regjistruar mbi 7.000 radio programe, 250 programe audio si dhe programet televizive dhe video.

  • Earl Nightingale fitoi një rekord ari për LP veprën "Strangest Secret".
  • Në vitin 1976, ai fitoi çmimin e Golden Gavel Award nga Toastmasters International. Ai u hyri në Hall of Fame të Klubit Kombtar të Folësve.
  • Në vitin 1985, Nightingale u hyn në Hall of Fame të Shoqatës Kombëtare e Transmetuesve Kombëtar të Radios.
  • Në mesin e viteve tetëdhjetë, Nightingale shkroi librin e tij të parë, "Earl Nightingale’s Greatest Discovery" për të cilin ai mori Medaljen e Artë Napoleon Hill për Letrar i Shkëlqesisë.
  • Vetëm para ndërrimit jetë në vitin 1989, Nightingale krijoi një format të ri për një libër të quajtur Notebook i Fituesit. Kjo përfshinte tekstin e tij, ilustrimet e tij, dhe hapësirën ​​e inkorporuar për një ditar privat.