Jump to content

Edda Mussolini

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Edda Ciano Musolini (gruaja e dytë nga e djathta), gjatë një udhëtimi në Kinë.

Edda Musolini (1 shtator 1910 - 9 prill 1995) ishte fëmija më i madh i Benito Musolinit, diktatorit fashist tëi Italisë në vitet 1922-1943. Pas martesës së saj me propagandistin fashist dhe ministrit të jashtëm Galeaco Çiano ajo mori emrin Edda Çiano dhe titullin konteshë e Cortellazzo dhe Buccari. Çiano më vonë u ekzekutua si kundërshtues i sundimit të Musolinit

Pas ekzekutimit së babait të saj nga ana e partizanëve italianë komuniste ajo mohoi me forcë përfshirjen e saj në regjimin e Partisë Kombëtare Fashiste dhe pati një marrëdhënie me një komunist.[1]

Në vitin 1939 gjatë aneksimit Sarandës iu vu emri Porto Eda në nder të saj.

  1. ^ "Mussolini's Daughter's Affair with Communist Revealed in Love Letters" (në anglisht). The Telegraph. 17 prill 2009. Marrë më 20 janar 2010.