Edeb el-Mufrad

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Al-Adab al-Mufrad (Arabisht: الأدب المفرد) është një libër e haditheve të përmbledhura nga Imam Buhariu që flet për sjelljet e profetit Muhammed. Libri ka 1,322 hadithe.

Përmbajtja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. Prindërit
 2. Lidhjet farefisnore
 3. Maula
 4. Kujdesi ndaj Vajzave
 5. Kujdesi ndaj Fëmijëve
 6. Fqinjët
 7. Bujaria dhe Jemtimët
 8. Fëmijët që vdesin
 9. Të qenurit zotëri
 10. Përgjegjësia
 11. Korrektësia
 12. Sjellja me njerëzit me gëzim
 13. Konsulltimi
 14. Sjellja me njerëz dhe karakteri i mirë
 15. Mallkimi dhe Shpifja
 16. Lavdërimi i Njerëzve
 17. Vizitat dhe Mysafirët
 18. Pleqtë
 19. Fëmijët
 20. Mëshira
 21. Sjellja Shoqërore
 22. Ndarja
 23. Këshilla
 24. Shpifja
 25. Teprimi në kulm
 26. Keqardhja
 27. Ndjekja e kësaj bote
 28. Padrejtësia
 29. Sëmundja dhe vizita e këtyreve që janë të sëmurë
 30. Sjellja e Përgjithshme
 31. Lutja
 32. Mysafirët dhe Shpenzimi
 33. Të folurit
 34. Emrat
 35. Kunjat
 36. Poezitë
 37. Fjalët
 38. Sjellja e Përgjithshme
 39. Shenjat
 40. Tështima dhe Gogësimi
 41. Gjestet
 42. Përshëndetjet
 43. Kërkimi i Lejës para Hyrjes
 44. Njerëzit e Librit
 45. Letra dhe përshëndetjet
 46. Mbledhja
 47. Humori[1]
 48. Ulja dhe shtrirja
 49. Mëngjeset dhe mbrëmjet
 50. Gjumi dhe shkuarja në shtrat
 51. Kafshët
 52. Gjumi në mesditë
 53. Synetimi
 54. Bast dhe lojëra të ngjashme
 55. Të ndryshme
 56. Aspektet e sjelljes
 57. Zemërimi

Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "The Prophet's Sense of Humour". TurnToIslam (në anglisht). TurnToIslam. Marrë më 26 janar 2017.