Edmond Çaça

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Edmond Çaça (lindi më 24 Qershor 1979) është ish-diplomat, ish-ambasador dhe publicist.

Nga Viti 2006 në 2010 ka shërbyer si sekretar i parë në Ambasadën e Shqipërisë në Riad, Arabia Saudite, ku dhe mbulonte të gjitha vendet e gjirit Persik.Gjithashtu ka qenë nismëtari I hapjes së tre Ambasadave në rajon, në Shtetet e Kuvajt,Katar dhe Emiratet e Bashkuara Arabe.

Në vitin 2010 ju ka ngarkuar hapja dhe themelimi I Ambasadës Shqiptare në Kuvajt dhe për 3 vite ka qenë i ngarkuar më punë Shef i misionit Diplomatik me gradën Ministër Këshilltar.

Nëntor 2013, pasi një vizite të sukseshme të Kryeministrit dhe delegacionit shoqërues, kabineti qeveritar vendosi emerimin e Edmond Caca si Ambasador të jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë në Katar.Ka shërbyer si Ambasador në Katar për një mandat të plotë, ku ka fituar disa fleta nderi për përpjekjet dhe arritjet e bëra.Suksesi më i madh i Edmond Caca si ambasador ka qenë realizimi i të gjitha vizitave diplomatike të niveleve më të larta dhe nënshkrimi i një sërë marrëveshjesh politiko-ekonomike, kryesisht në fushat kryesore si arsimi, mbrojtja, transporti dhe energjitike.

Shtator 2018 emerohet sekretar i parë në Ambasadën Shqiptare në Londër dhe mbulon sektorin ekonomik. Ka pasur një rol kyc në nxitjen dhe tërheqjen e investimeve të huaja në Shqipëri në fusha të ndryshme, ku mund të vecojmë ndërtimin dhe turizmin.