Jump to content

Edukimi i shoferit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Automjeti stërvitor i Klubit Mbretëror të Automobilave të Tasmanisë.

Edukimi i shoferit, edukimi për drejtimin e automjetit, trajnimi i shoferit, mësimi i shoferit ose mësimet e drejtimit të automjetit është një klasë ose program formal që përgatit një shofer të ri për të marrë një leje nxënësi ose patentë shoferi. Programi zyrtar i klasës mund të përgatisë gjithashtu mbajtësit ekzistues të licencës për një provim të drejtimit të drejtimit ose kurs rifreskues për konvertim të licencës jashtë shtetit ose vlerësim mjekësor. Mund të zhvillohet në një klasë, në një automjet, në internet ose në një kombinim të sa më sipër. Temat e udhëzimit përfshijnë kodin e trafikut ose ligjet dhe funksionimin e automjeteve. Në mënyrë tipike, udhëzimi do të paralajmërojë për kushte të rrezikshme në drejtimin e automjetit, siç janë kushtet e rrugës, dëmtimet e shoferit dhe moti i rrezikshëm. Mund të shfaqen gjithashtu video udhëzuese, duke demonstruar strategjitë e duhura të drejtimit dhe pasojat e mosrespektimit të rregullave.

Arsimi synon të plotësojë njohuritë e marra nga manualet ose manualet e drejtimit të printuara nga qeveria dhe përgatit studentët për teste për të marrë patentë shoferin ose lejen e nxënësit. Instruksioni në makinë vendos një student në një automjet me një instruktor. Mund të përdoret një makinë e pajisur me kontrolle të dyfishta, e cila ka të paktën një pedale frenimi ndihmës dhe ndoshta kontrolle të tjera në anën e pasagjerit.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]