Jump to content

Ekipi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një Ekip është një grup individësh (njerëzor ose jo njerëzor) që punojnë së bashku për të arritur qëllimin e tyre.

Siç përcaktohet nga Profesor Leigh Thompson i Shkollës së Menaxhimit Kellogg, "ekipi është një grup njerëzish që janë të ndërvarur në lidhje me informacionin, burimet, njohuritë dhe aftësitë dhe që kërkojnë të kombinojnë përpjekjet e tyre për të arritur një qëllim të përbashkët".

Një grup nuk përbën domosdoshmërisht një ekip. Ekipet zakonisht kanë anëtarë me aftësi plotësuese dhe gjenerojnë sinergji përmes një përpjekjeje të koordinuar që i lejon secilit anëtar të maksimizojë pikat e tij të forta dhe të minimizojë dobësitë e tyre.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Team", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-20, marrë më 2022-12-20