Ekonomia e Afganistanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kabuli

Pas disa dhjetëvjeçarëve të luftës, ekonomia e Afganistanit zhvillohet po thuaj se në nivel të fshatrave. Si do që të merret partnerët kryesorë të Afganistanit janë Pakistani dhe Irani. Mbjellja e opiumit edhe pas ramjes së regjimit të Talibanëve ende vazhdon dhe është produkti më i eksportuar i Afganistanit në botë perëndimore.