Ekonomia e Deçanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekonomia e komunës së Deçanit ka qene kryesisht bujqësore e cila gjatë luftës është shkatërruar tërësisht Mbas luftës janë bërë disa përpjekje për të rimëkëmbur mirëpo gjer më tani ajo gjendet nënë nivelin e vitit 1998. Shumica e ish-kooperativave aktivitetet e tyre kanë mbyllur. Janë të regjistruara diku 650 biznese me aktivitete të ndryshme tregtare dhe mikro industriale. Dega ekonomike e Hotelerisë ka filluar te aktivizohet nga viti 2003. Ndër firma më të njohura në komunë janë:

  • Fabrika e mobileve që punon me kapacitet prej 10-15% me 35 të punësuar
  • Pylltaria me 56 të punësuar
  • Sharra me 45 të punësuar
  • Dekor me 22 të punësuar