Ekonomia e Islandës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekonomia e Islandes mbeshtetet kryesishtne degen e peshkimit, ku prodhimi vjetor i peshkut dhe i produkteve te detit perben rreth 90% te eksportit te vendit.