Ekonomia e Palaut

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ekonomia e Palausë mbështetet kryesisht në turizëm, bujqësi dhe peshkim. Qeveria është punëdhënësi më i madh në Palau duke marre vazhdimisht ndihma nga qeveria e SHBA. 50000 turisë dhe biznesmenë vizituan Palau-n gjatë vitit financjar 2000/2001. Popullsia ka të ardhura për person sa dyfishi i Filipineve. Qëllimet afatgjata janë përqëndruar tek turizmi me ndërtimin e aeroporteve të ndryshme në Paqësor, prosperitetin në rritje të shteteve të Azisë Lindore dhe dëshirën e të huajve në financimin e zhvillimit të infrastrukturës.

Në korrik të 2004, kompania ajrore Palau Micronesia Air filloi shërbimin me fluturime nga Palau në yap, Guam, Mikronezi, Saipan, Australi dhe Filipine.