Ekonomiciteti

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ekonomiciteti (ang.: Economizing ) term i përdorur në shkencat ekonomike me kuptimin shfrytëzimi masiv i parallogaritur i burimeve të nevojshme për një veprimtari.

Në qarqet edukative dhe treningut të administratës përkufizohet edhe si : përdorimi me masë dhe me kujdes i burimeve për një veprimtari, duke ruajtur cilësinë e nevojshme[1].

Shiko dhe këtë[redakto | përpunoni burim]

Burimi i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Kontrolli dhe Auditimi i brendshëm Gjon Ndreja, ITAP-Shqipëri dok. në internet, prill 2007