Ekskavatori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Ekskavatori është një makinë vetëlëvizëse që shërben për të gërmuar a për të gërryer dheun, rërën etj., për ta ngarkuar atë në mjete transporti ose për ta zhvendosur diku më tej. ekskavatorwt si makina pwr herw tw parw pwrdoren nw shekullin e 16, nw xehtari. Ekskavatorwt paraqesin makina ndwrtimore pwr realizim tw punwve tokwsore me detyrw tw kryejn gwrmim tw dheut, rwrws, zhavorit dhe materialeit tjerw dhe ta deponojnw materialin e gwrmuar nw afwrsi tw gwrmimit.