Jump to content

Elektrifikimi i Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Energjia elektrike në Shqipëri filloi të përdoret në vitet 20.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në vitin 1967 ishin elektrifikuar rreth 29% e fshatrave kurse në 25 tetor 1975, përfundoi elektrifikimi i plotë i 2,547 fshatrave në Shqipëri. [1][2]

Burimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ https://shqiptarja.com/lajm/shqiperia-50-vjet-elektrifikim-mes-heshtjes-dhe-mosmirenjohjes/
  2. ^ https://wiki.shqipopedia.org/elektrifikimi/