Elizabet Bathori

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Elizabet Bathori
Emri dhe Mbiemri Elizabet Bathori
Datëlindja 7 gusht 1560
Vendlindja Nyírbátor, Hungari
E Njohur është e njohur si kontesh vrasëse
Numri i Viktimave 300 deri 650 vektima janë rexhistruara
Datëvdekja 21 gusht 1614
Nacionaliteti Hungareze
Data e Varrosjes 30 dhjetor 1914
Vrasjet i kreu gjatë viteve 1590-1614

Konteshë Elizabet Bathori de Ecsed (hungarisht: Báthory Erzsébet; slovakisht: Alžbeta Bátoriová; lindi me 7 gusht 1560 në NyírbátorHungarisë) ishte një konteshë e pasur nga familja Barthor e cila ishte familje fisnike hungareze është e njohur si Kontesha e pergjakur se pse kishte vrarë me duart e veta shum vajza të reja dhe disa bura disa deshmitar kan treguar se ajo është përgjese për vrasjen e 650 njerezve.

Jeta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Familja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Martesat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vrasjet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Torturimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vrasja e vajzve te Reja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Arrestimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Egzekutimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Vdekja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Trashigimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhje te Jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referncat[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

https://web.archive.org/web/20110815205239/http://www.trutv.com/library/crime/serial_killers/predators/bathory/7.html - libraria e krimeve