Emblema - Bashkia Patos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Stema e Bashkisë Patos.svg

Bashkia Patos ka emblemën e saj e zbërthyer në shqiponjën dykrerëshe. Kalaja e Margëllicit me mureciklopike. Nimfeu nga mitologjia. Pusi i naftës. Shqyti i vendbanimit ilir.

Përmasat e emblemës janë gatësia 75 cm dhe gerësia 58 cm.

Kjo emblemë është shpallur dhe është vlerësuar si varianti më i mirë, ku gërshetohen ndërmjet simboleve pjesë nga historia e kësaj treve. Ajo paraqet dy nga momentet më të rëndësishme të zhvillimit të historisë së kësaj treve: Kalaja e Margëllicit, si dëshmi e zhvillimit të pandërprerë të kësaj treve qysh rreth prej 3000 vjetësh, dhe Pusi i naftës si dëshmi e një historie naftëtarësh.