Emin Qamili

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Emin Qamili është veteran i arsimit nga komuna e Tearcës.

Biografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Emin Qamili është i lindur në vitin 1934 në fshatin Odër, komuna e Tearcës.[1] Është një ndër pishtarët e parë të arsimit në këto treva. Aktivitetin e tij si mësimdhënës e filoi qysh në vitin 1954. Më se 40 vjet dha kontribut të jashtëzakonshëm në lëminë e arsimit, kontributi i tij për eliminimin e analfabetizmit ka qenë i madh , ka organizuar dhe ka mbajt kurse për seniorë analfabet , posaçërisht vlen të përmendet kontributi që dha për emancipimin e femrave Shqipëtare.[2]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


  1. ^ https://www.facebook.com/eqamili1
  2. ^ https://www.youtube.com/watch?v=bqwm397u6dk