Jump to content

Ending Aging

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fundi i Plakjes: Përparimet e Rinovimit që Mund të Kthejnë Plakjen e Njeriut gjatë Jetës Tonë është një libër i vitit 2007, i shkruar nga Aubrey de Gray, një gerontolog biomjekësor, në bashkëpunim me asistentin kërkimor të tij Michael Rae. Fundi i plakjes përshkruan propozimin e De Grey për eleminimin e plakjes si shkak të dekurajimit dhe vdekjes tek njerëzit, dhe rikthimin e trupit në një gjendje rinore tëpërhershme, një plan projekti që ai e quan "Strategies for Engineered Negligible Senescence", ose "SENS". De Grey argumenton se mposhtja e plakjes është e mundshme, ndoshta brenda disa dekadave, dhe ai përshkruan hapa që mund të merren për të shpejtuar zhvillimin e trajtimeve mjekësore rigjeneruese që do të shpëtojnë jetë.