Eni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

En/i, është një nga hyjnitë më të rëndësishme ilire, që quhej ndryshe dhe zoti i rrufeve. Emri i tij u luftua ashpër nga krishtërimi dhe sot ka mbetur vetëm në emërtimin e ditës së enjte.