Enrico Caruso

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lucia di Lammermoor (1908).

Enrico Caruso (shqip Enriko Karuzo) u lind më 25 shkurt 1873, njëri nga këngëtarët më të shquar të botës, tenor italian me një talent të papërsëritshëm dhe njëri nga ekzekutuesit më mjeshtërorë të roleve kryesorë në operat e kompozitorëve më të mëdhenj të botës. Karuzo ishte këngëtari i parë, repertori i të cilit u regjistruar në pllaka garmofoni.