Jump to content

Ervin Demo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ervin Demo

Ervin Demo: Kryetari i Bashkisë së Beratit

Ervin Demo ka lindur në Berat më 28 maj 1982 dhe është një figurë e njohur në administratën publike dhe botën akademike shqiptare. Kombësia dhe shtetësia e tij janë shqiptare, dhe ai ka një histori të pasur arritjesh në edukim dhe shërbim publik.

Edukimi dhe Karriera Akademike

Ervin Demo ka kryer studimet e larta për Administrim Biznesi në Universitetin e “Westminster” në Londër, ku përfitoi një bazë të fortë në fushën e ekonomisë dhe menaxhimit. Pas kësaj, ai vazhdoi studimet e tij duke përfunduar me sukses një master për Menaxhim dhe Marketing në Universitetin e “Kingston”, gjithashtu në Londër. Me një dëshirë të fortë për të kontribuar në edukimin dhe zhvillimin e vendit të tij, Demo u rikthye në Shqipëri dhe vazhdoi studimet në Universitetin e Tiranës.

Që prej vitit 2004, Prof. Asoc. Dr. Ervin Demo ka qenë pedagog në Fakultetin e Ekonomisë në Universitetin e Tiranës. Në këtë rol, ai ka pasur një ndikim të rëndësishëm në formimin e gjeneratave të reja të ekonomistëve dhe menaxherëve shqiptarë. Ai është gjithashtu bashkautor i disa librave dhe ka publikuar një sërë artikujsh në shtypin shqiptar, [1] duke kontribuar në diskursin akademik dhe publik mbi çështje të ndryshme ekonomike dhe sociale.

Karriera në Administratën Publike

Përveç angazhimit të tij në fushën akademike, Ervin Demo ka pasur një karrierë të shquar në administratën publike shqiptare. Nga tetori i vitit 2017 deri në tetor të vitit 2018, ai ka shërbyer si zëvendësministër në Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë në Republikën e Shqipërisë. [2] Në këtë pozicion, ai ka ndihmuar në formulimin dhe zbatimin e politikave të rëndësishme në fushat e arsimit, sportit dhe rinisë, duke luajtur një rol kyç në zhvillimin e këtyre sektorëve.

Kryetar i Bashkisë së Beratit

Ervin Demo aktualisht mban postin e Kryetarit të Bashkisë së Beratit, [3] një detyrë që kërkon përkushtim të madh dhe aftësi të shquara drejtuese. Si kryetar i bashkisë, ai është përgjegjës për administrim e qytetit dhe përmirësimin e jetës së banorëve të tij. Në këtë rol, ai ka treguar një angazhim të veçantë për zhvillimin ekonomik dhe social të Beratit, duke promovuar projekte që nxisin rritjen dhe mirëqenien e komunitetit.

Përfundim

Ervin Demo përfaqëson një kombinim të rrallë të ekspertizës akademike dhe përvojës praktike në administratën publike. Përkushtimi i tij ndaj edukimit, kërkimit dhe shërbimit publik e bën atë një figurë të rëndësishme në skenën shqiptare. Si kryetar i Bashkisë së Beratit, ai vazhdon të punojë për të ndërtuar një të ardhme më të mirë për qytetin dhe banorët e tij.


  1. ^ https://www.bksh.al/search/Ervin%20Demo/
  2. ^ https://tiranapost.al/njihuni-me-35-vjecarin-ervin-demo-profesorin-e-suksesshem-te-ut-tani-ne-kabinetin-rama/
  3. ^ http://portali.rda-korca.org/?q=groups/ervin-demo-kryetar-bashkie-ps-bashkia-berat/