Eugene Polley

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Eugene Polley (29 nëntor 1915 - 20 maj 2012) ishte një inxhinier dhe menaxher për Zenith Electronics, më gjerësisht i njohur për shpikjen e kontrollit të parë pa tel (telekomandën) për televizion në vitin 1955. Ai bëri edhe 47 shpikje në jetën e tij, por sigurisht telekomanda mbetet ajo më kryesorja. Në vitin 1997 për këtë shpikje mori madje edhe çmimin Emmy.