Euphorbia mellifera

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Euphorbia mellifera
Euphorbia mellifera
Euphorbia mellifera
Seleksionimi shkencor
Lloji: Bimë
Dega: Magnoliophyta
Klasa: Magnoliopsida
Fisi: Malpighiales
Familja: Euphorbiaceae
Grupi: Euphorbia
Euphorbia mellifera

Euphorbia mellifera (lat. Euphorbia mellifera L.) është bimë e familjes Euphorbiaceae.

Mellifera Euphorbia

 • Emri i përbashkët: Spurge Honey
 • Gjini : Euphorbia
 • Speciet : mellifera
 • Niveli aftësia : Përvojë
 • Exposure : Die plotë
 • Guxim : Hardy Gjysma
 • Lloji i tokës: Well-drained/light
 • Gjatësia : 250 cm
 • Përhapjen : 250 cm
 • Koha për fara bimësh : Mar-maj

Kjo kaçubë me gjelbërim të përjetshëm që vlerësohet shumë për gjethet e saj tërheqëse e gjelbër të ngushta me krem i zbehtë në mes të gjoksit. Lule kafe, mjaltë-aromatike të shfaqen në pranverë të vonë. Hardy në fusha të strehuar, por ka nevojë për mbrojtje nga erërat e ftohta. Pritini përsëri në tokë para se ngricat e dimrit.

Duket e mirë me :

 • Pozicioni : Die plotë ose e pjesshme hije
 • Tokës : drita, toka i drenazhuar kopsht
 • Norma e rritjes : rritje të shpejtë
 • Lulëzuar periudhe : mars dhe prill
 • Guxim : acar i fortë (nevojat e mbrojtjes së dimrit në zona të ftohta)

Një madhështore, Euphorbia të mëdha që me të vërtetë e bën një deklaratë dramatike në kopsht. Ajo ka ngrirë rrjedh i lidhur me whorls e lë të ndritshme të gjelbër me një shirit i bardhë poshtë në qendër dhe kryesonte në pranverë, me të vogla, mjaltë-aromatike, lule bronz-lyer. Kjo kaçubë me gjelbërim të përjetshëm është rritur sa më shumë për gjethet e saj si lule e saj deliciously aromatike dhe do të lulëzojnë në një vend të strehuar, me diell. Ai përbën një formë natyrore kube, dhe i jep strukturën dhe një cilësi arkitectual në kopsht. Ose provoni atë si pjesë e një skeme ekzotike, lë shkëlqen-jeshile të duket e madhe me bimë të mëdha-leafed.