Jump to content

Eurasian lynx

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Rreqebulli euroaziatik

Rrëqebulli euroaziatik (Lynx lynx) është një mace e egër e mesme e shpërndarë gjerësisht nga Evropa Veriore, Qendrore dhe Lindore në Azinë Qendrore dhe Siberi, Rrafshnaltën Tibetiane dhe Himalajet.

Ai banon në pyje të butë dhe boreal deri në një lartësi prej 5,500 m (18,000 ft). Pavarësisht shpërndarjes së gjerë, ajo është e rrezikuar nga humbja dhe fragmentimi i habitatit, gjuetia pa leje dhe shterimi i gjahut.