Evangelista Toriçeli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Evangelista Toriçeli (1608-1647)

Evangelista Toriçeli (1608-1647) ishte fizikan dhe matematikan italian i nxënës Galileut, ka jetuar realitivsht jetë të shkurtër.

Ai i pari e ka perdorur barometrin me merkur(zhivë), me të cillin e ka matur shtypjen atmosferike.