Jump to content

Exo kpop

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

EXO është grupi koreano-kinez me 9 pjestarë: Xiumin, Suho, Lay, Baekhyun, Chen, Chanyeol, D.O., Kai and Sehun. Grupi është formuar nga SM Entertainment në 2011 dhe bëri debutimin e tij të shumëpritur në 2012. Ata janë një nga grupet më influencialë, thënë nga lista e Forbes Korea Power Celebrity, nga 2014 deri më 2018. Ata janë emëruar si Mbretërit e K-pop nga mediat ndërkombëtare.

1.Park Chanyeol, i njohur më mirë si Chanyeol, është një i Koresë së Jugut rreperi kryesor, vokalist, vizual dhe aktor. Ai debutoi në vitin 2012, si një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe e saj nën-njësi EXO-K. Lindur: 27 Nëntor, 1992 (mosha 26 vjeç), Seoul, Korea e Jugut Lartësi: 6 '1 " Education: Kyung Hee Cyber University Vëllai dhe motra: Park Yoo-ra Albumet: Exodus, XOXO, Ex'Act, shumë.....

2. Byun Baek-hyun, i njohur më mirë si Baekhyun, është një këngëtar Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut boy Exo, e saj nën-grupit EXO-K dhe nën-njësi EXO-CBX. Lindur: 6 Maj, 1992 (mosha 27 vjeç), Jung-dong Gjatesia: 5 '9 " Education: Kyung Hee Cyber University shfaqje televizive: Fazat Lovers: Scarlet Heart Ryeo, EXO Next Door Vëllai dhe motra: Byun Baek-Beom

3.Oh Se-hun, i njohur më mirë si Sehun, është një këngëtar Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe nën-grup i tij EXO-K. wikipedia Lindur: 12 Prill, 1994 (mosha 25 vjeç), Seoul, Korea e Jugut Lartësi: 6 '0 " Kombësia: i Koresë së Jugut Filma dhe TV tregon: Catman, EXO Next Door Grupet Muzikë: EXO (nga viti 2012), EXO-K (nga viti 2012), SM Town (nga viti 2011)

4. Huang Zitao, i njohur më mirë si Tao, është një rapper kineze, këngëtar-kompozitor, aktor dhe artist luftarak. wikipedia Lindur: May 2, 1993 (mosha 23 vjeç), Qingdao, China Kombësia: Kineze etiketë rekord: S.M. argëtim Movies: Edge e pafajësisë, You Are My Sunshine Grupet Muzikë: EXO (2011 - 2015), SM Town (2011 - 2015), EXO-M (2012 - 2015)

5. Kim Jong-in, i njohur më mirë si Kai, është një këngëtar Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe nën njësinë e saj EXO-K.Ai eshte nje rreper,vokalist,vizual,qender ne grup dhe kercimtari kryesor. Lindur: Janar 14, 1994 (mosha 25 vjeç), Seoul, Korea e Jugut Lartësi: 6 '0 " Kombësia: i Koresë së Jugut Grupet Muzikë: EXO (nga viti 2011), EXO-K (nga viti 2012), shumë

6. Zhang Yixing; Korean: 장이 씽; Japanese: レ イ, 張芸興; born October 7, 1991), i njohur më mirë si Lay, është një kinez këngëtar-kompozitor, producent, autor, balerin, dhe aktor. wikipedia Lindur: 7 tetor 1991 (mosha 25 vjeç), Changsha, China Gjatesia: 5 '10 " Kombësia: Kineze Albumet: XOXO, Ex'Act, Eksodi, shumë

7. Kim Min-seok, i njohur më mirë me emrin Xiumin, është një këngëtare Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut boy Exo, e saj nën-grupit EXO-M, dhe e saj nën-njësi EXO-CBX. wikipedia Lindur: 26 March, 1990 (mosha 26 vjeç), Guri, Korea e Jugut Kombësia: i Koresë së Jugut Education: Kwandong University Catholic Movies: Seondal: Njeriu që shet lumin Grupet Muzikë: EXO (nga viti 2012), SM Town (nga viti 2011), EXO-CBX (nga viti 2016), EXO-M (nga viti 2012)

8.Doh Kyung-soo, i njohur më mirë me emrin D.O., është një këngëtare Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është anëtar, dhe një nga vokalistët kryesore të grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo. wikipedia Lindur January 12, 1993 (mosha 24 vjeç), Goyang, Korea e Jugut Gjatesia: 5 '8 " Partner: Marc Verschoor (2012-) Prindërit: Willem-Jan van Hulst Vëllai dhe motra: Do Seung-soo

9. Kim Jong-dae, i njohur më mirë me emrin e tij fazë Chen, është një i Koresë së Jugut këngëtar-kompozitor dhe aktor. Ai është një anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe e saj nën-njësi EXO-CBX, si dhe grupi i Ballad S.M Entertainment për Sm The Ballad. wikipedia Lindur: September 21, 1992 (mosha 24 vjeç), Daejeon, Korea e Jugut Gjatesia: 5 '8 " Kombësia: i Koresë së Jugut Vëllai dhe motra: Kim Jong-Deok

10. Kim Jun-myeon, i njohur më mirë me emrin e tij fazë Suho, është një këngëtare Koresë së Jugut dhe aktor. Ai është anëtar dhe lider i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe e saj nën-njësi EXO-K. wikipedia Lindur: Maj 22, 1991 (mosha 25 vjeç), Seoul, Korea e Jugut Gjatesia: 5 '8 " Filma: One Way Trip Education: Korea Universiteti Kombëtar i Arteve (2009-2012), Kyung Hee Cyber University Nominimet: Mnet Asian Award Music për Artist i Vitit, PaekSang Arts Award për aktorin më të njohura në Film

11. Lu Han, është një këngëtare kineze dhe aktor. Ai është një ish-anëtar i grupit Korean-Kineze e Jugut djalë Exo dhe e saj nën-grup EXO-M, ka ndërprerë kontratën e tij me ... Wikipedia Lindur: April 20, 1990 (mosha 26 vjeç), Haidian District, Beijing, China Gjatesia: 5 '10 " Kombësia: Kineze Albumet: XOXO, Reloaded, shumë Education: Seoul Arts College, University Yonsei

12. Wu Yifan, i njohur profesionalisht si Kris Wu apo Kris, është një kinez i lindur kanadez aktor, këngëtar, dhe model. Ai së pari u rrit në rëndësi në vitin 2012, si një anëtar i boy band Exo, bazuar në Korenë e Jugut. wikipedia Lindur: 6 nëntor 1990 (mosha 26 vjeç), Guangzhou, China Lartësi: 6 '2 " Filma ardhshme: Udhëtim për në Perëndim: demonët Strike Back The, Valerian dhe Qyteti i një mijë Planets Albumet: XOXO, Overdose, Mama, Mrekullitë në dhjetor