F1 Arabi - 2009

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Çmimi i madh i Abu Dabit u mbajt në pistën e Yas Marina si garë që fillon ditën dhe mbaron natën.Korsia e Pit-Lane ishte me tunel,por pilotët ishin zhgënjyer.Sebastian Vettel fitoi garën pasi Lewis Hamilton doli nga gara me probleme frenash nga xhiroja e 21.Pastaj Vettel kontrolloi garën nga ajo pikë duke futur xhiron e shpejtë,që është rekord me kohën 1:40,279.