Fantazmat e një epoke të mërzitshme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fantazmat e një epoke të mërzitshme.JPG

Fantazmat e një epoke të mërzitshme Gjinia: Tregime. Autori: Arben Orhani. Viti i botimit 2005. Faqet e librit 112.

"A këndon apo vajton zogu në kafaz nuk e di, por në liri ai krijon. Zogu në liri nuk do kafazin, por atë që është brenda, zogu në kafaz ka frikë se vdes nëse lëshon kafazin. Tregimet e këtij libri janë krijesë e zogut në liri. Libri "Fantazmat e një epoke të mërzitshme" përmbledh 34 tregime të përfaqësuesit të tregimit të shkurtër shqiptar, Arben Orhani."

Titujt:


1. Dialog me varrmihësin

2. Flagrancë e sakrifikuar

3. Autostop

4. Ëndrra dhe përbindësha

5. Humus

6. Dilemë e mbikqyrur

7. Lojëzhytje

8. I panjohuri

9. Ditët e tmerrit

10. Keqkuptim

11. Ëndërr gënjeshtarësh

12. Grabitja

13. Ballëpërballë

14. Një ndodhi

15. Fantazmat e një epoke të mërzitshme

16. Varrosje

17. Njerëz

18. Kafka

19. Trajtë

20. Kukulja

21. Gjthmonë zgjuar

22. Zemra

23. Një mendim i mirë për veten

24. Përkëdhelja e fundit

25. Kllouni

26. Kufom

27. Miu

28. Lakuriq

29. Vetvetja

30. Shorti

31. Fund i frikshëm

32. Gurët

33. Gjymtimi

34. Hija