Jump to content

Fatma e Pyllit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fatma e Pyllit është film dokumentar turk me ngjyra 28 minutëshe i drejtuar nga Süha Arın . Ai u shfaq për herë të parë në 1979, Viti Ndërkombëtar i Fëmijëve .

Filmi tregon jetën e një vajze 12-vjeçare në pyjet e maleve të larta Taurus. Ai dokumenton punën e fëmijëve dhe jetën e ashpër të atyre që hyjnë në Ministrinë Turke të Pylltarisë .

  • Regjisori: Suha Arın
  • Ndihmës Regjisori dhe Redaktori: Nesli Çölgeçen, Cemal Karman, Kemal Sevimli, Yalcin Yelence
  • Drejtori i Fotografisë: Hasan Ozgen
  • Kamera: Savas Guvezne
  • Aranzhimi muzikor: Mehmet Erenler, Nevit Kodallı
  • Çmimi i parë në Festivalin e 3-të Ndërkombëtar të Filmit Ballkanik (1979)
  • Çmimi Shpata e Argjendtë e Festivalit Ndërkombëtar të Filmit në Damask (1979)
  • Çmimi Portokalli i Artë në Festivalin e Filmit në Antalia (1979)
  • Çmimi i parë në konkursin e filmit të shkurtër të Ministrisë së Kulturës të Turqisë (1979) [ nevojitet citim ]