Ferdinando Milone

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ferdinando Milone(lindur në Napoli më 1896 dhe vdekur më 1987 në Romë), ka qenë një gjeograf i shquar, pedagog në Universitetin e Napolit dhe të Romës, anëtar i Akademisë Kombëtare të Lincei, autor i librave të shumtë, të një rëndësie të madhe për studimin e gjeografisë ekonomike.[1]

Ai ka publikuar në numrin e marsit të vitit 1942, në revistën e klubit të turit italian “Rrugët e Italisë”, një ese tejet të rëndësishme me titull “Shqiptarët dhe Shqipërinë”. E mendoj si të dobishme botimin e një përmbledhje të esesë, meqenëse nuk është në dispozicion as të bibliotekave italiane e as të atyre shqiptare.[2]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://www.balkanweb.com/kultur%EB/2691/studimi-i-ferdinando-milone-del-harta-e-shqiperise-natyrale-e-vitit-1867-81972.html[lidhje e vdekur]
  2. ^ http://www.balkanweb.com/kultur%EB/2691/studimi-i-ferdinando-milone-del-harta-e-shqiperise-natyrale-e-vitit-1867-81972.html[lidhje e vdekur]