Fifth Business

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Example alt text
Fifth Business

Fifth Business është një libër i shkruar nga autori Kanadez Robertson Davies. Libri u publikua në vitin 1970.

Përmbajtja[redakto | përpunoni burim]

Libri nisë si një letër nga protagonisti Dunstan Ramsay. Ramsay shkruan për jetën e tij, që kur ishte fëmijë deri sa kur rritet dhe plaket. Ai flet për tema të ndryshme të jetës që ai eksperiencoj.

Elemente Psikologjie[redakto | përpunoni burim]

Për të kuptuar përmbajtjen e këtij libri, është e rëndësishme që të kuptosh studimet e psikologjisë të Carl Jung. Një nga shembujt në libër është kur Dunstan kërkon për shënjtorë sepse shënjtorët i shuhajnë etjen a tij psikologjike për mrekulline e botës. Dunstan nuk e di pse ai do të mësoj gjëra për shënjtorët.noob

Referenca[redakto | përpunoni burim]