Filtri me përgjigje impulsive të fundme

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një filtër (FIR) me përgjigje impulsive të fundme (i njohur gjithashtu si filtër jo-rekursiv) është një lloj filtri per sinjalet në kohë diskrete. Përgjigjja impulsive, e cila është produkti i filtrit kur funksioni është delta e Kroneckerit, është e fundme sepse ajo shkon në zero pas një numri të caktuar intervalesh të kampioneve .

Përkufizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Skematika e nje filtri FIR adaptiv. Shikoni artikullin mbi filtrat adaptiv

Ekuacioni i diferencave që përcakton prodhimin e një filtri FIR në terma të funksionit input është:

ku:

  • është sinjali eksitues,
  • është sinjal dalës,
  • janë koeficientet e filtrit, dhe
  • është rendi i filtrit - një filter i rendit te -të ka terma në anën e djathtë.

Ky ekuacion mund gjithashtu të shprehet si një konvulim i sekuences se koeficienteve bime sinjal eksitues:

Pra, produkti i filtri është një shumë mesatare e vlerave tanishme dhe një numëri te caktuar te vlerave të mëparshme.

Shikoni gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]


lidhje te jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]