Financimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Financimi është akti i sigurimit të burimeve për të financuar një nevojë, program ose projekt. Ndërsa kjo është zakonisht në formën e parave, ajo gjithashtu mund të marrë formën e përpjekjes ose kohës nga një organizatë ose kompani. Në përgjithësi, kjo fjalë përdoret kur një firmë përdor rezervat e saj të brendshme për të përmbushur nevojën e saj për para, ndërsa termi financim përdoret kur firma merr kapital nga burime të jashtme.

Burimet e financimit përfshijnë kredinë, kapitalin sipërmarrës, donacionet, grantet, kursimet, subvencionet dhe taksat. Metodat e financimit si donacionet, subvencionet dhe grantet që nuk kanë kërkesë të drejtpërdrejtë për kthimin e investimit përshkruhen si "financim i butë" ose "financimi i turmës". Financimi që lehtëson shkëmbimin e pronësisë së kapitalit në një kompani për investime kapitale nëpërmjet një portal financimi në internet sipas ligjit Jumpstart Our Business Startups (nga ana tjetër, "Akti i PUNËS i 2012") (SH.B.A.) njihet si crowdfunding me kapital.

Fondet mund të ndahen për qëllime afatshkurtra ose afatgjata.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]