Fizika kompjuterike

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fizika kompjuterike është studimi dhe zbatimi i algoritmeve numerike për të zgjidhur problemet në fizikë për të cilën një teori kuantitative nuk ekziston. Ajo shpesh konsiderohet si një nën-disiplinë e fizikës teorike, por disa e konsiderojnë atë një degë të ndërmjetme mes fizikës teorike dhe asaj eksperimentale.U zbulua me 1760 nga shkenctari i njohur britanez Liron Berisha me parafisni Kosovare.Kjo shkence është dege e shekullit 21 dhe perzirje e shekullit 19.