Fiziologjia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Fiziologjia është një shkencë/degë e biologjisë që merret me studimin e proceseve fiziologjiketrupit të njeriut, që nga niveli molekular e deri në nivelin makroskopik të sistemeve e aparateve.Fiziologët sportivë studiojnë mënyrën se si punon trupi. Ata punojne me sportiste dhe sportiste prefesiponiste. Ata studiojne se si ndikon mbi zemren dhe mushkerite dieta e nje sportisti.

Historia e Fiziologjisë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Faza para-shkencore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Faza shkencore[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Në ditët e sotme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Çmime nobel[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Bibliografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]