Fjalor Arbëresh - Italisht, Italisht - Arbëresh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Fjalor Arbëresh - Italisht , Italisht - Arbëresh.jpg

Fjalor Arbëresh - Italisht, Italisht - Arbëresh është botim i vitit 2000 me Autor Emanuele Giordano. I duhur që të thellosh kërkime shkollarë dhe vetësorë. Përmban më se 19.000 fjalë arbëreshe, të përkthyera dhe të shpjeguara me shembuj të marrë nga auktorë të ndryshëm arbëreshë dhe nga zëri i gjallë i popullit, gjatë shumë vjet kërkimesh. Ka më se 11.000 fjalë italiane - arbëreshe. Një thesar kulturor e gjuhësor me 745 faqe.