Fjalor enciklopedik i trashëgimisë shpirtërore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Fjalor enciklopedik i trashëgimisë shpirtërore me Autor Fejzulla Gjabri. Shtypur në shtypshkronjën "GEER" Tiranë 2009.

Është një vepër enciklopedike, sepse na jep njohuri të përmbledhura për folklorin dhe folkloristikën në përgjithësi në trajtën e një fjalori dhe nga ana tjetër është dhe një fjalor terminologjik, sepse na shpjegon thjeshtë shumë terma të folklorit në të gjitha gjinitë dhe zhanret e tij.