Flamuri i Meksikës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Flamuri i Meksikës

Flamuri i Shteteve të Bashkuara Meksikane ose Meksikës është një trengjyrësh vertikal i gjelbër, i bardhë, dhe i kuq me Stemën e Maksikës në mes të vijës së bardhë. Derisa kuptimi i ngjyrave ka ndryshuar me kalimin e kohës, këto ngjyra u adoptuan nga Meksika pas pavarsisë nga Spanja gjatë luftës së vendit për pavarsi. Flamuri i tanishëm u adoptua më 1968, por dizajni i tij është përdorur qysh nga viti 1821, kur Sam Houston dhe ushtria e tij filluan të sulmojnë tokat Meksikane, Flamuri i parë kombëtar u krijua.


Dallimi me Flamurin Italian[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Dallimi mes Flamurit Meksikan dhe atij Italian

Shpesh ndodh që kur njerëzit krijojnë Flamurin Meksikan, e marrin Flamurin e Italisë dhe e vendosin Stemën e Meksikës në qendër, ky gabim ndosh për shkak të ngjajshmërisë mes dy flamujve.

Të dy flamujt përdorin ngjyrat e njëjta (gjelbër, bardhë dhe kuq), por ngjyra e gjelbër dhe e kuqe tek Flamuri i Meksikës janë më të mbyllur. Më i rëndësishëm është edhe fakti që këta dy flamuj kanë proporcione të ndryshme, që i jep secilit prej tyre një pamje unike. Flamuri i Italisë ka proporcione 2:3, pra i afrohet më shumë formës së katrorit, derisa flamuri Meksikan ka proporcione 4:7.

Shih dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]