Jump to content

Fonema

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Një fonemë është një nga njësitë e zërit (ose gjest në rastin e gjuhëve të shenjave) që dallojnë një fjalë nga një tjetër në një gjuhë të caktuar.Fonologjia studion fonemat,për të ndertuar dhe dalluar njesii të kuptimshme të gjuhës.