Forca e Koriolit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Era eshte rryme ajri qe leviz midis zonave te shtypjes se larte dhe atyre te shtypjes se ulet atmosferike. Megjithate, era nuk lëviz ne rruge te drejte midis zonave me shtypje te larte dhe te ulet por kjo levizje i shmanget asaj qe quhet forca Koriolis.