Forca e tensioni (fizikë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Forca e tensionit eshte ajo force e cila percohet ndermjet nje trupi te tendosur.

Per ngritjen dhe terheqjen e trupave perdoren litare,kavo,fije etj. gjate perdorimit ato jane te tendosura. Kjo ndodh se ne te percohet nje force.Kjo frce quhet forca e tensionit ose thjesht tension.